31 responses

  1. Lizel Malan
    February 22, 2015

    Dankie dat ons julle resepte kan gebruik om iets nuts in di huis te kan doen ve eetes en nageregte lekke dag ve julle

    Reply

  2. Frandolene
    March 8, 2015

    I love ur recipes…please send me more…

    Reply

  3. amanda
    July 17, 2015

    Gaan defnitief die poeding maak is mal oor malva poeding

    Reply

  4. Retha
    September 28, 2015

    Lyk lekker!

    Reply

  5. gerda marais
    October 18, 2015

    Dis die lekkerste malvapudding~dankie~my man en kinders is mal daaroor

    Reply

  6. Adri Dirker
    December 19, 2015

    Dit is so maklik! Baie dankie vir ‘n lekker resep, nou kan ek my ouers oornooi vir ete en ‘n lekker pudding!

    Reply

  7. Veronica de Brito
    March 5, 2016

    Very easy and very delicious……has become a family favorite. Thank you! 🙂

    Reply

  8. Elanie
    March 20, 2016

    Lekker man, lekkerrrrrrr!!
    Dankie julle.

    Reply

  9. Joey Odendaal
    April 20, 2016

    Die lekkerste lekker! Probeer gerus die poeding – dis maklik en héérlik!! Dankie vie die reseppie!!

    Reply

  10. Natascha Otto
    June 23, 2016

    Vinnige vraagie, hoeveel porsies lewer dit, en kan ek dit makklik verdubbel of selfs trippel. Soek ‘n lekker resep wat tenminste 100 porsies lewer. Dankie.

    Reply

    • admin
      June 27, 2016

      Ek het die volgende opgespoor vir jou op Lekker Resepte vir die jonger geslag:

      SOUTH AFRICAN MALVAPOEDING
      ( 100 Servings )
      • 20 tablespoons butter
      • 10 teaspoons white vinegar
      • 5 cups milk
      • 10 cups superfine sugar
      • 20 eggs
      • 10 tablespoons apricot jam
      • 13 1/3 cups cake flour
      • 10 teaspoons baking soda
      • 10 pinches salt
      Sauce
      • 10 cups heavy cream
      • 5 cups butter
      • 5 cups white sugar
      • 5 cups water or 5 cups orange juice or 5 cups sherry wine
      Preheat oven to 180 degrees.
      In a small pan over low heat, melt 2 tablespoons butter or margarine together with vinegar and milk.Remove from heat, and set aside.Sift flour, baking soda, and salt together into a separate bowl.Beat 1 cup sugar and eggs with an electric mixer on high speed until fluffy and light colored, about 5 minutes.Gradually mix in the apricot jam.Fold the dry ingredients into the egg mixture alternately with warmed milk mixture using a spatula.Pour batter into a greased, 1 quart oven-proof baking dish.Bake approximately 45 minutes, or until a knife inserted into the center comes out clean.Place cream, butter, 1/2 cup sugar, and water in a saucepan and stir over moderate heat until the butter has melted and sugar is dissolved.Do not allow the mixture to boil. Remove pudding from the oven, pierce several times with a skewer or fork, and pour the hot cream mixture immediately over the pudding.Serve hot or cold.
      Carol Elliott Claassen
      http://lekkerreseptevirdiejongergeslag.blogspot.com/2014/02/grootmaat-nageregte.html
      Christabel Garisch
      ‘n wenk of idea vir baie mense malva poeding maak en bedien….Vanaand het ek Malva poeding gemaak, maar besluit ek gaan dit anders maak want daar was bitter baie mense. Ek het die beslag in muffin panne gaar gemaak, en toe baba malva poedings in n groot bak gesit en toe die sousie storie oor gegooi. Die porsies was perfek en was ‘n wenner! Gaan dit beslis weer doen!

      Reply

  11. Pamela Jacobs
    June 25, 2016

    Heerlik. Soettande se lus word bevredig

    Reply

  12. Martie van Wyk
    June 26, 2016

    Kan die suiker met die helfte verminder word. My mense hou van poeding maar die meeste is te soet.

    Reply

    • admin
      June 27, 2016

      Ek glo jy kan die suiker aan pas soos jy daarvan hou.

      Reply

  13. A V D Heever
    July 24, 2016

    Lekker.

    Reply

  14. Esme Smith
    August 7, 2016

    Heeeeeerlike malva pudding!! Dankie.

    Reply

  15. Bianca
    October 14, 2016

    Dit proe heeeeeerlik. Maar ek is nie baie slim met die hele gebakkery nie, kan ek raad vra? Hoekom het myne ‘n gat ingeval? Ek het nie die oond oopgemaak voor die tyd verby was nie.

    Reply

    • admin
      October 20, 2016

      My eerste reaksie is dat die oond nie wamr genoeg was nie of die poeding het nie lank genoeg gebak nie. EK sal uitvind by die baksters en jou laat weet.

      Reply

      • bianca
        October 20, 2016

        Ek het die malva poeding weer gebak maar die keer by n vriendin met n “thermo fan oven”. Dit het perfek uitgekom! Dit is dus my oond. Lyk of hy dalk nie mooi seël nie. Baie dankie vir die moeite 😃

        Reply

      • admin
        October 20, 2016

        Ek is bly jy het reggekom….

        Reply

  16. Christina
    December 12, 2016

    Ek het nodig om Malvapoeding vir ongeveer 40 mense te maak. Kan ek hierdie resep met sukses verdubbel en indien, sal dit genoeg wees vir daardie aantal mense?

    Reply

  17. Suzette
    December 21, 2016

    Ek het dit gemaak, beslis n wenner nou wil my mense dit vir Kersdag ook he. Myne het n bietjie plat uitgekom, maar ek dink my bak was dalk te groot. Dankie vir resep dit smaak heerlik.

    Reply

  18. Bianca
    January 10, 2017

    Hi

    Wil net weet vir malvapoeding resep die sous kan ek die room vervang met melk?

    Reply

    • admin
      January 11, 2017

      Jy kan dit vervang. AL verskil wat dit gaan maak is dat die poeding nie so ryk gaan wees nie.

      Reply

  19. Rut
    February 12, 2017

    Ek gaan nou probeer

    Reply

    • admin
      February 13, 2017

      laat weet hoe dit gerpoe het

      Reply

      • Elsabe
        February 18, 2017

        Kan ek die room vervang met ideal melk en indien wel is die hoeveelheid dieselle as die room…?

        Reply

      • admin
        February 20, 2017

        Goeie More Elsabe. Ek glo jy kan die room vevang met dieselfde hoeveelheid Ideal Melk. Wat ek gewoonlik ook doen is waar ek room moet gebuik is om die helfte room en hefte melk te gebruik. Dan is dit nie so ryk nie.

        Reply

  20. Antoinette
    March 31, 2017

    Myne wil nie hard word nie 🙁 eat het ek verkeerd gedoen?

    Reply

  21. Koekoes Vorster
    April 1, 2017

    Die poeding behoort “styf” te wees as dit uit die oond uit kom. Amper soos n koek.
    Die sous maak hom weer sag, maar as hy n paar uur in die yskas was behoort styf genoeg te wees om te kan skep met n eierspaan of koekligter.

    Moontlike oorsake:
    Te min koekmeel of te veel melk is gebruik.
    Of te veel sous.

    Ek het die onderstaande resep al telkemale gebruik met sukses.
    Self met Gluten Vrye Bruismeel.
    Theuns Jordaan Se Malvapoeding

    Bestanddele

    200ml (net meer as 3/4k )suiker
    2 eiers
    15ml (1e)appelkooskonfyt
    250ml (1k) koekmeel
    5ml (1t) koeksoda
    2ml (1/2t) sout
    30ml (2e) botter, gesmelt
    10ml (2t) bruinasyn
    125ml (1/2k) melk
    5ml (1t) vanieljegeursel

    Sous

    180ml (3/4k) room
    100g botter
    180ml (3/4k) suiker
    125ml (1/2k) warm water

    Metode

    1. Voorverhit die oond tot 180°C en smeer die holtes van ‘n mini-muffinpan met botter.
    2. Klits die suiker en eiers baie goed saam tot liggeel en dik (8-10min) .
    3. Voeg die konfyt by en klits weer. Sif die meel, koeksoda en sout bo-oor.
    4. Meng die botter, asyn, melk en vanieljegeursel en voeg ook by die eiermengsel.
    5. Klits tot gemeng, skep ‘n eetlepel beslag in elke holte van die pan en bak vir 10-15 minute.
    6. Maak die stroop deur die room, botter, suiker en water te verhit tot die suiker gesmelt is. Kook vir 2-3 minute en skep die stroop oor elke poeding sodra dit uit die oond kom.
    Laaf afkoel. Hou enige orige stroop vir opdiening.

    Ek hou van baie sous oor n nagereg.
    Warm nageregte is soms net so lekker as dit koud/kamer temperatuur bedien word op n warm dag. Maar dan vind ek dit te droog.
    Dus maak ek gewoonlik 1 en 1/2 keer die sous aan.

    As hy nie lank genoeg gebak is nie, maar dan behoort jy te proe dit is nog effens rou.
    Wanneer jy die toetspen of mes in die nagereg druk behoort die mes skoon uit te kom.

    Reply

  22. Koekoes Vorster
    April 1, 2017

    Die tert wat nou klaar gebak is en nie wil hard word nie, is nie heeltemal verlore nie.
    Gebruik dit as n lekker dit sous oor bv Roomys.
    As dit te veel dat dit nie alles op ge eet gaan word nie, kan jy dit in porsie grootes vries.

    Wanneer ek die tert bak dan bak ek 2.
    Een vir my man met gewone en n gluten vrye een vir myself.
    Sodra die tert heeltemal koud is vries ek dit in tupperware of die weg gooibare bakkies in porsie grootes.

    WenK; Ek koop graag die weg ge gooibare deursigtige bakkies vir vries.
    Dit stapel lekker op mekaar. Jy kan sien wat is daar in. Dit is goedkoop.
    Ek was en gebruik dit weer.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top
mobile desktop