Bestanddele
6 koppies melk                                                                 
2 Teelepels bakpoeier
4 eiers                                                                                                  
3 eetlepels suiker
6 eetlepels mielieblom                                                 
2 eetlepels botter
sout
Metode
Plaas melk en botter in kastrol. Roer suiker, mielieblom, eiers en sout saam.Voeg ½ koppie van kokende melk by en roer goed. Gooi mengsel by die res van kokende melk en roer vinnig en deeglik. Kook tot gaar. Voeg dan bakpoeier by (dit sal opbruis).Dit stol feitlik dadelik. Gooi vulsel in kors.
Wenk
Die melktert werk perfek, ek vervang net een koppie melk met ‘n halwe blikkie kondensmelk en een lepel mazena met ‘n eetlepel vlapoeier.
Die melktert is eintlik baie lekker. Ek het n koppie suiker in plaas van 3 eetlepels ingegooi. my man is mal daaroor. Ek sal dit vir enige een aanbeveel.
Net so is dit bietjie smaakloos. Ekt n koppie suiker bygevoeg, ‘n halwe blik kondensmelk en n halwe koppie vlapoeier. Nou nie meer n melktert nie maar deksels lekker!
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 20,016 times, 1 visits today)
Advertisements
 

11 Thoughts on “Vinnige Melktert Vulsel

  1. Ek hou van vinnig en ekonomiese respte veral yskas terte eks mal oor die koorslose melktert

     
  2. Bianca on Mei 13, 2015 at 9:31 VM said:

    Dit is alles behalwe “lip lekker”! Die resep is n desaster, moenie jou gels of tyd mors nie!

     
  3. Brenda Slabbert on Augustus 6, 2015 at 1:57 NM said:

    Baie lekker resep. As jy nog nie voorheen melktert gemaak het nie. Sal dit ongetwyfeld ‘n ramp wees. Baie dankie.

     
  4. Ek stem saam, dit proe soos papperige nat karton! Dis walglik en n mors van tyd en geld. Dankie tog ek het dit nie vir gaste gebak nie.

     
  5. Die melktert werk perfek, ek vervang net een koppie melk met ‘n halwe blikkie kondensmelk en een lepel mazena met ‘n eetlepel vlapoeier.

     
  6. Anita on April 18, 2016 at 4:58 NM said:

    Die melktert is eintlik baie lekker. Ek het n koppie suiker in plaas van 3 eetlepels ingegooi. my man is mal daaroor. Ek sal dit vir enige een aanbeveel.

     
  7. Marie Blom on Oktober 13, 2016 at 7:26 NM said:

    Die resep is ‘ n MELKTERTVULSEL vir ‘n Kors EN NIE
    ‘N KORSLOSE MELKTERT NIE.
    DAAR IS ‘N VERSKIL TUSSEN DIE TWEE EN DIE OPSKRIF IS MISLEIDEND

     
  8. retha on April 17, 2017 at 1:24 NM said:

    Net so is dit bietjie smaakloos. Ekt n koppie suiker bygevoeg, ‘n halwe blik kondensmelk en n halwe koppie vlapoeier. Nou nie meer n melktert nie maar deksels lekker!

     
  9. Frans on Mei 26, 2017 at 10:23 NM said:

    Smaak aaklig – niks soos die ware ding.

     
    • Desiree Heine on Augustus 13, 2018 at 4:45 NM said:

      Ek het dit vandag gemaak, dis beslis ‘n vaal kleur…, en dis eerstens nie soet genoeg nie, en regtig nie lekker genoeg om vir gaste te gee nie- en tweedens, miskien moes ek ook vla by gesit het om die smaak te verbeter. Dis nou in die yskas, en is nog nie heeltemal styf nie- gewonder wat ek nou daarmee kan maak, miskien weer in die pot sit en warm maak en vla byvoeg …of in die oond sit on bruin te raak..
      Enige voorstelle, was so lus vir die melktert !!

       
  10. Desiree Heine on Augustus 13, 2018 at 4:43 NM said:

    Ek het dit vandag gemaak, dis beslis ‘n vaal kleur…, en dis eerstens nie soet genoeg nie, en regtig nie lekker genoeg om vir gaste te gee nie- en tweedens, miskien moes ek ook vla by gesit het om die smaak te verbeter. Dis nou in die yskas, en is nog nie heeltemal styf nie- gewonder wat ek nou daarmee kan maak, miskien weer in die pot sit en warm maak en vla byvoeg …of in die oond sit on bruin te raak..
    Enige voorstelle, was so lus vir die melktert !!

     

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui

Post Navigation