Baie dankie aan almal wat hulle kombuis geheime met my deel. Hier volg nog so ‘n paar geheime wat julle gerus kan beproef.

  • Moet nooit Appels en Wortels in dieselfde kompartement in die yskas bere nie. Appels stel ‘n gas vry wat die wortels bitter maak. 
  • ‘n Maklike manier on kiwis te skil is, sny die kiwi in die helfte en gebruik ‘n teelepel om die vrug uit te skep. Siedaar en jy het ‘n perfekte geskilde kiwi. 
  • Indien jy ‘n skottelgoedwasser het, gooi wit asyn in die afspoelkompartement in plaas van die duur afspoelmiddels. U sal verbaas wees hoe skoon u skottelgoed gaan wees.
  • Wanneer mens mielies kook, kan dit taaierig raak en van sy smaak verloor. Kook ‘n pot water en gooi dan die mielies in die water. Wanneer die water weer begin kook is die mielies reg om te eet en te geniet. Die manier van gaarmaak, maak ‘n groot verskil. 
  • Partykeer het mens nodig om vleis dun te sny, maar dit is moeilik. Maar hier volg raad om dit dun te sny. Vries die vleis en haal uit vrieskas. Wanneer dit half ontdooi is sny dun. 
  • Wanneer mens boontjies kook moet bymiddels soos tamaties, asyn, suurlemoensap liefs aan die einde van die kooktyd bygevoeg word. Die suur laat die boontjies hard en ferm bly. Voeg liewers die bymiddels by sodra die boontjies gaar en sag is. 
  • Wanneer jy vleis in die oond braai, skil en sny twee uie in die helfte. Plaas die uie in ‘n oondpan. Plaas die vleis op die uie. Dit sal voorkom dat die vleis vasbrand en al die vet in die vleis drup af en trek nie in die vleis nie. Die uie kan ook geëet word. 
  • Wanneer kaas by ‘n dis gevoeg word moet dit aan die einde van die kooktyd bygevoeg word en moet teen baie lae temperature kook. 
  • Laevet kaas smelt nie maklik nie. 
  • Wanneer jy kaas met ‘n sagte tekstuur gebruik en jy kan dit nie rasper nie, kap dit dan eerder fyn. 
  • Maak ysblokkies deur stukkies suurlemoen skil, kersies of kruisement daarin te sit. Dit vertoon mooi en verleen atmosfeer aan die feestelike geleentheid. 
  • Wanneer jy pons maak, vries van die pons in ‘n ring vorm. Sit dan hierdie ring vorm onder in die pons bak. Dit sal die pons heerlik koud hou en voorkom dat die  ys die pons waterig laat proe. 
  • Gooi appelasyn in plaas van melk in jou pannekoek deeg. Die asyn gee ‘n heerlike smaak aan die pannekoek. 
  • Gebruik sitrussuiker om jou drankies mee te versoet. 
  • Gebruik sodawater om jou vrugtesap mee aan te maak. Die drankie borrel dan sommer so op jou tong.

Hoop hierdie wenke kan u verblyf in die kombuis ‘n meer aangename een maak. 


Print Friendly, PDF & Email
(Visited 392 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Laat 'n boodskap

Jou e-posadres sal nie gepubliseer word nie. Verpligte velde word met * aangedui

Post Navigation