Dadelballetjies

Ingestuur deur Lynette Muller
Sowat 50 balletjies

Bestanddele
230 g (250 ml) botter, in blokke gesny
200 g (250 ml) suiker
500 g dadels, fyngesny
2 x 200 g-pakkies Marie-beskuitjies, fyngemaak
10 ml vanieljegeursel
sowat 100 g fyn klapper

Metode
Plaas botter en suiker in ’n kastrol. Smelt oor lae hitte tot suiker opgelos is. Voeg dadels by en kook oor lae hitte tot dadels gesmelt is. Roer elke nou en dan. Voeg fyngemaakte beskuitjies en vanieljegeursel by. Roer goed. Gebruik ’n 15 ml-maatlepel en skep van die vulsel in jou hand. Rol in balletjie en rol onmiddellik in klapper. Herhaal tot dadelmengsel op is. Bêre balletjies in lugdigte houers.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3,810 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *