AARTAPPEL SOP

AARTAPPEL SOP

Bestanddele
3 Middelslag aartappels geskil
4 koppies warm melk \ 2 koppies warm melk en twee koppies warm room
1 Ui, fyn gekap
3 Eetlepels Botter
2 Eetlepels Meelblom
1/2 Eetlepel Sout
1/2 Teelepel Peper
Knippie Rooipeper na smaak
1 Teelepel Fyngekapte Pietersielie

METODE
Kook die aartappels in die skil tot gaar. Maak die aartappels fyn, en voeg die warm melk by. Hou warm.
Braai die ui `n rukkie in die botter en roer dan die meelblom daarby. Wanneer glad, voeg by die aartappelmengsel en laat saggies kook totdat dit glad is. Roer af en toe.
Geur deeglik, en dis warm op met die pieterselie daaroor gesprinkel.

*Jy kan ook ‘n klein pakkie ertjies by sit.* Kook dit eers tot sag, en voeg by aartappelsop. 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,291 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *