POTBROOD:

Lynette Muller
[EEN RESEP MET 6 VARIASIES – WAT MEER KAN JY VRA?]

Bestanddele
6 koppies witbroodmeel
2 pakkies gis
10ml sout
10ml suiker
2 koppies louwarm water (dit help met die gis proses wat die deeg laat rys)
knerts melk
knerts botter

MAAK DAN SO:
Smeer platboompot en deksel met botter.
Meng alles bymekaar en knie tot jy ‘n eenvormige deeg het.
Plaas in pot en laat rys tot die deeg lekker geswel het.
Knie weer en bak die brood oor matige kole, onthou kole op die deksel.

ALTERNATIEF: #2
Bogenoemde mengsel met kaas en bits o bacon. Meng met al die ander bestandele.

ALTERNATIEF: #3
Bogenoemde mengsel met biltong. Weereens meng met ander bestandele.

ALTERNATIEF: #4
Bogenoemde mengsel met ‘n tamatie en uie mengsel bo-oor deeg.

ALTERNATIEF: #5
Bg mengsel moet uitgerol word soos ‘n pizza. Plaas pizza deeg in pot sodat dit oor die kante hang.
Plaas een laag hoenderstukke in pot, met bits o bacon, opgekapte mushrooms, uie etc na aanleiding van geur. Vou dan die res van die pizza deeg wat oor die kante hang sodat dit half soos ‘n pastei lyk.
Hierdie brood / hoender konkoksie sal so 2 ure neem ten minste.

ALTERNATIEF: #6
Instede van ‘n hele brood kan jy bolletjies rol uit die deeg en dit plaas in die pot – dus kry jy buns en nie ‘n brood nie. Ek volg nooit presies afmetings nie. Ek gooi als by so met die oog en soos ek goeddink…so los die maatbeker by die huis. Daar is baie ander bestandele om by te voeg asook plaasvervangers soos bruinbroodmeel etc, gebruik bietjie die grysstof tussen die ore…

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 264 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *