Basaar Bobotie (Grootmaat)

Jan van Niekerk

Ongeveer 50 porsies
Bestanddele:
10 Uie, geskil en gekap sonneblomolie
5 kg Maer maelvleis
125 ml Matige kerriepoeier
100 ml Borrie
190 ml Wit suiker
125 ml w

Wynasyn
625 ml Water
625 ml Matige vrugteblatjang
190 ml Appelkooskonfyt
62,5 ml Sout 10 ml peper
3 k Sultanas
5 k Gerasperde groen appels
3 k Gerasperde geelwortels
10 Snye volkoringbrood, in melk geweek
10 k Melk suurlemoen/lourierblare
12 Eiers

Metode:
Braai gekapte ui in olie tot deurskynend. Voeg maalvleis by en braai tot gaar.
Strooi kerriepoeier en borrie oor die vleismengsel, meng goed en roerbraai ongeveer drie minute lank.
Meng die suiker, asyn, water, blatjang, appelkooskonfyt, sout, peper en water en voeg dit by die vleismengsel. Roer goed deur.

Voeg die sultanas, appel en geelwortel en die brood by die vleismengsel, meng goed en laat dit ongeveer 10minute lank oor matige hitte prut.

Haal die vleismengsel van die stoof af en skep in ‘n groot oondbraaipan of afsonderlike foeliebakkies.

Maak die vleismengsel liggies glad met die agterkant van ‘n lepel – moenie die vleis vasdruk nie.
Klits die eiers en melk liggies saam en giet die helfte van die eiermelk oor die vleis.
Bak tot die eier gestol het.

Giet die orige eiermelk oor die bobotie, druk blare daarin en bak tot goudbruin.

Bron: Onbekend
Plasing*Lulu*
RESEPTE EN WENKE

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 220 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *