BIER BREDIE

Lynette Muller

Bestanddele
¼ k (60 ml) olie
1 groot ui, grof gekap
2 knoffelhuisies, gekap
80 ml koekmeel
sout en vars gemaalde swartpeper na smaak
1 kg stowebeesvleis, in 15 mm-blokkies gesny
1 k (250 ml) bier
1 k (250 ml) rooiwyn
1½ k (375 ml) beesvleisaftreksel
1 pakkie (50 g) tamatiepasta
1 e (15 ml) gekapte, vars of droë, gemengde kruie
3 wortels, in ringe gesny
3 aartappels, geskil en in kwarte gesny
vars kruie vir garnering (bv. pietersielie of tiemie)

METODE:
Verhit 2 eetlepels van die olie in ’n groot kastrol oor matige hitte en braai die ui en knoffel tot sag en bruin.
Skep dit met ’n gaatjieslepel uit en hou eenkant.

Geur die meel met sout en peper en rol die vleisblokkies in die meel om dit te bedek.
Die meel kan ook in ’n plastieksak gesit word en dan kan die vleisblokkies daarin geskud word.
Braai die vleisblokkies in kleiner hoeveelhede in dieselfde kastrol as waarin die ui gebraai is tot bruin.
Voeg nog olie by soos nodig.

Nadat al die vleis gebraai is, skep dit terug in die kastrol saam met die gebraaide ui en knoffel.
Voeg die bier, rooiwyn, aftreksel, tamatiepasta en die kruie by.
Sit die deksel op, bring tot kookpunt, verlaag die hitte en laat dit 30 minute prut (liggies kook).
Voeg die wortels en aartappels by en laat nog 50 – 60 minute prut tot die vleis sag is.
Sit dit met rys of kapokaartappels voor

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 79 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *