Lensie Koekies

Lynette Muller

Bestanddele
1,5 kg bruinlensies, oornag in water geweek
1 groot ui, gekap
1 groot aartappel, gerasper
1 groot wortel, gerasper op kombuispapier
1 tamatie, fyngekap
4 eiers, geklits
80 g (1 pakkie) soppoeier
15 ml blatjang
sout en peper
olie vir vlakbraai

Metode:
Dreineer die lensies en kook dit sag in soutwater. Dreineer dit weer.
Meng die lensies met die res van die bestanddele, behalwe die olie.
Meng met ‘n bietjie koekmeel by indien die mengsel te slap is.
Braai lepelsvol in warm kookolie tot goudbruin. Dreineer die koekies op handdoekpapier.
Bedien warm met ‘n slaai.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 54 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *