Appel frikkadelle

Dottie Luus

Bestanddele Frikkadelle
500 g Maalvleis
2 Snye dik bruinbrood, korsies verwyder en in water geweek
1 Ui Geskil en gekap
1 ml Neutmuskaat (Nutmeg)
1 ml Fyn Gemmer
Sout en Peper
1 Eier geklits
Olie

Bestanddele Sous
1 Ui geskil en in ringe gesny
2 knoffelhuisies fyngedruk
2 to 3 Appels, geskil en in blokkies gesny
15 ml Sojasous
250 ml Warm hoenderaftreksel of water
10 ml fyngekapte vars salie
2 ml Fyn Gemmer
10 ml suiker
mielieblom

Metode
Meng al die bestanddele vir die frikkadelle liggies in ‘n groot mengbak. Vorm sowat 12 frikkadelle. verhit olie in ‘n pot en braai frikkadelle tot bruin. Skep frikkadelle uit en hou eenkant. Sorteer ui en knoffel in dieselfde pot tot sag. Voeg die appelblokkies by en roerbraai sowat 5 minute tot glansig. Giet sojasous en aftreksel by en verhit tot kookpunt. Voeg res van die bestanddele by behalwe mielieblom. Laat prut tot die appels byna sag is en die sous effens afgekook is. Voeg die frikkadelle by en sit deksel op. Laat prut oor lae hitte tot die appels sag is en die frikkadelle gaar is. Verdik die sous met die mielieblom wat aangemaak is met ‘n bietjie water. Laat sous verdik.
Bedien met kapokaartappels.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 263 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *