Egiptiese Tema Spyskaart

Nicolette Bateman

Spyskaart
Hierdie spyskaart is genoeg vir 6 persone

Voorgeregte
Shorbet Ads (Lensie Sop) Aysh (Lang Franse Brode)

Hoofgereg
Bamia (Lam en Okra Bredie) Aysh Shami (Pita Brood)
Salata Balady (Gemengde Slaai) Laban Zabadi (Yogurt Slaaisous)

Nagereg
Fawakih (Vrugte) Ahwa (Koffie)
Shay Bil na’na (Mint tee)

Shorbet Ads (Lensie Sop)
Bestanddele Sop
3 k Gewaste en gesplete rooi lensies
2.5 l Groente Aftreksel (OXO Groente Blokkies)
3 Medium Uie grof gekap 1 Medium Tamatie grof gekap
1 Medium Wortel grof gekap

Bestanddele Byvoegsel
1 Klein ui fyngekap 3 e Olyf Olie
3 t Suurlemoensap 3 t Komynsaad
Sout en Peper na smaak

Metode
Plaas groente blokkies en water in ‘n pot en bring tot kookpunt. Plaas res van sop bestanddele in die water. Prut totdat die lensies sag is (ongeveer 30 minute).
Plaas sop in voedsel verwerker of klits met hand klitser tot puree. In ‘n aparte pan braai die ui in olyf olie tot sag. Meng ander bestanddele en voeg by die uie. Voeg die uie mengsel by die sop en prut vir 5 minute roer matig. Bedien die sop warm.
Gebruik Franse Brood om die oorblywende sop in die bakkie mee te eet.

Bamia (Lam en Okra Bredie)
Bestanddele
3 e Olyf Olie 2 Uie Gekap
2 t Fyn Knoffel 900 g Blokkies Lam vleis
700 g Vars Okra of 2 Blikkies Okra
3 Groot Ryp Tamaties in blokkies gesny
1 e Tamatie Puree 1 t Allspice
1 e Suurlemoensap
500 ml Water of Lam Aftreksel (OXO Blokkies)
Sout en Peper na smaak

Metode
Verhit die olie in ‘n groot kastrol. Plaas uie en knoffel in die pot en braai tot ligbruin.
Plaas lam in die pot en braai vir 10 to 15 minute. As jy vars Okra gebruik sny die punte af. Plaas Okra in die pot en kook vir 2 minute. Voeg Tamaties, tamatie puree, allspice, suurlemoen sap, sout en peper by die bredie. Roer en kook vir 5 minute met deksel op. Voeg water of aftreksel by roer en bring tot kookpunt. Verlaag die hitte en laat pot prut vir 40 to 45 minute of tot vleis sag is. Om te bedien plaas in opskep bak.
Plaas verhitte pita broodjies langs die bredie.

Wenk
Okra kan vars of in geblikte vorm by meeste van die plaaslike supermarkte gevind word.

Salata Balady
Bestanddele
1 Pakkie Slaaiblare 1 Pakkie Baba Tamaties
5 Uie (Spring Onions) 1 Komkommer
2 Groot Wortels

Metode
Breek blare in stukke. Was tamaties en hou heel. Sny die uie. Sny komkommer is dun skywe. Plaas al die bestanddele in ‘n slaai bak en meng liggies. Bedien saam met slaaisous.

Laban Zabadi (Yogurt Slaaisous)
Bestanddele
500 ml Yogurt 60 ml Olyf Olie
1 Hand fyn gesnyde Kruisement 1 Suurlemoen sap en skil
Sout en Peper na Smaak

Metode
Meng al die bestanddele in ‘n digte houer en skud goed. Plaas in ‘n yskas vir ‘n paar ure. Voor opdiening skud die slaaisous weer goed. Plaas in opdien bakkie met lepel.

Fawakih (Vrugte)
Metode
Bedien skywe Fawakih (Vrugte) met heuning. Drup heuning oor die vrugte.
Farawla (Aarbeie). Manga (Mango).
Mohz (Piesang). Burtu’aan (Lemoen).
of enige ander vrug in seisoen.

Aahwa (Turkse Koffie)
Metode
Aahwa is ‘n dik en sterk koffie. Aangesien dit nie by ons beskikbaar is nie bedien filter koffie. As alternatief kan kruisement tee ook bedien word. Meng gedroogde kruisement blare met teeblare. Berei dan voor soos met gewone tee.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 353 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *