Gebakte Souskluitjies (1)

Estelle Lotter

Bestanddele – Kluitjies
275 g Koekmeelblom
15 ml Bakpoeier
1 ml Sout
25 g Margarien
2 Eiers Geklits
125 ml Melk
Kaneelsuiker na smaak

Bestanddele – Sous
1.5 l Water
300 g Suiker
15 ml Margarien
5 ml Kaneel
2 ml Sout

Metode
Kook al die bestanddele saam vir 3 minute. Maak intussen die deeg aan. Sif die koekmeelblom, bakpoeier en sout saam. Vryf die margarien met die vingerpunte in die meelmengsel in tot goed gemeng. Meng die eiers met melk, voeg dit by die meelmengsel en meng tot ‘n deeg. Gooi die kokende stroop in ‘n groot diep oondskottel met ‘n deksel. Skep lepels vol deeg in netjiese hopies in die sous. Doop elke keer die lepel in die warm sous voordat die volgende kluitjies geskep word. Strooi bietjie kaneelsuiker bo-oor. Sit die deksel op en bak kluitjies vir 40 minute.
Dien warm op.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,906 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *