Aartappel Ala Ina

Annetjie Cilliers

Bestanddele
8-10 mediumgrootte aartappels
2 mediumgroot uie
150g spekvleis
300g sampioene
250ml gerasperde kaas
250ml room
25ml mayonnaise
sout en peper na smaak

Metode
Voorverhit die oond tot 180C. Kook aartappels in skil tot gaar. Sny uie en braai. Verwyder uit pan en hou eenkant. Sny spekvleis in kleiner stukkies en braai in dieselfde pan tot lekker bros. Verwyder en hou eenkant. Sny die sampioene en braai. Skil en sny aartappels in ringe. Rangskik laag aartappel ringe in gesmeerde oondskottel. Gevolg deur laag uie, laag sampioene, laag spekvleis en laag kaas. Geur na smaak met sout en peper. Herhaal met nog ‘n laag aartappel ringe, sprinkel weer ‘n bietjie sout. Sprinkel peper bo-oor meng room en mayonnaise, giet oor gereg. Sprinkel kaas bo-oor en bak 30 minute in voorverhitte oond tot mooi bruin.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 401 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *