Dadelbrood

Bestanddele
500g ontpitte dadels
2 eiers
45g ( 3e) botter
10 ml (2 t) koeksoda
500 ml (2 k) kookwater
750 ml (3 k) meel
500 ml (2 k) suiker

Metode
Sny dadels fyn. Gooi koeksoda in en gooi kookwater oor. Laat koud word. Voeg dan by die res van die bestanddele in die bak van ‘n voedselverwerker of klitser en verwerk teen hoë spoed totdat die dadels heeltemal fyn en eweredig deur die deeg versprei is. Plaas mengsel in ‘n klein gesmeerde broodpannetjie en bak 1 uur teen 180ºC tot gaar. Om te toets of dit gaar is – ‘n dun meslem moet skoon uitkom as dit in die middel gedruk word. Laat afkoel, keer uit, en bedien in snye met ongesoute botter.
Smeer indien verlang.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 8,617 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *