Potbrood

Bestanddele
15 ml korrel suurdeeg of een suurdeegkoekie
10 ml Suiker
250 ml Louwarm water
1,2 k witbrood meel
10 ml sout
100 g Hawermout
15 ml Kookolie
2 koppies louwarm water

Metode
Meng suurdeeg, suiker, 250 ml water en 30 ml meel saam en laat 10 minute staan.┬áSif res van die meel en sout saam en voeg hawermout en dan suurdeeg mengsel en olie by. Giet ekstra 500 ml water bietjies vir bietjies by om ‘n redelike stywe deeg te vorm. Knie deeg weer en vorm ‘n ronde brood en plaas in ‘n goed gesmeerde, plat gietyster pot. Bedek en laat staan naby aan kole om weer te rys. maak ‘n holte in die grond, voer uit met matige kole en plaas pot op die kole. Plaas ‘n paar kole op die deksel om te verseker dat die hitte egalig versprei. Bak ongeveer 1 uur tot gaar.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 241 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *