Soetrissie in Asyn

Bestanddele
750 g Groen Soetrissies
750 g Rooi Soetrissies
8 – 10 geskilde knoffelhuisies
25 ml Sonneblomolie
10 ml Sout
700 ml wit asyn
675 ml water
275 g wit suiker

Metode
Halveer en ontpit die soetrissies. Sny die halwes in breë repe. Bedek die repe met kookwater en dreineer na 5 minute. Pak dit in gesteriliseerde inmaakflesse. Voeg Knoffel, sout en olie eweredig by. Verhit die asyn, water en suiker. Roer die mengsel totdat die suiker opgelos is. Vul die flesse met die kokende vloeistof. Verseël die flesse en maak ‘n halwe draai oop. Plaas in ‘n waterbad en steriliseer die bottels vir 5 minute by 100C. Draai flesse goed toe en bewaar in koel plek.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,836 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *