Skaap / Hoender Pot

Martie van Aswegen

Bestanddele Pot
2 kg Gemengde skaapvleis of hoender
2 Groot uie fyngekap
20 Klein aartappels geskil
10 baba wortels
3 Medium Patats geskil en gesny
Sout na smaak

Bestanddele Sous
500 ml Warm water
2 Bees Sous Blokkies
250 ml Droë Rooi Wyn
50 ml Blatjang
50 ml Tamatiesous
50 ml Worcestersous
30 ml Mielieblom
30 ml Oxtail Sop Poeier
25 ml Soja sous
10 ml Knoffel
1 ml Naeltjies

Metode
Smelt margarien of maak olie warm in pot. Verbruin die vleis. Haal vleis uit en hou eenkant. Braai die uie tot sag. Haal uie uit. Plaas vleis terug in pot. Plaas uie bo die vleis. Los die OXO blokkies op in warm water. Meng al die ander bestanddele vir die sous met die OXO mengsel. Gooi sous oor die vleis. Plaas aartappels, wortels en patats in lae bo die vleis. Prut vir 2½ ure.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,100 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *