Snoekbraai

Johan Blommetjie

Snoek
Braai snoek met die volgende : see sout, peper, botter en suurlemoensap.

Patat Bykos
Kook patats tot sag en voeg botter en suiker by om soet te maak na smaak. Sny intussen 4 Kessler tjops in klein blokkies en braai in ‘n pan tot goud bruin. Sodra klaar gesny voeg dit by die patats, wat gesny is in blokkies of skywe, en meng. Sit deksel op laat toe dat die gerookte smaak deur die patats trek.
Bedien warm.

Stampmielies
Stoom stampmielies tot amper sag en droog. Sit nou ‘n bietjie botter in en strooi genoeg swart peper in. Sny ‘n blokkie spek in klein blokkies. Roer dit nou in die samp. Gooi nou genoeg water by en kook verder tot sag.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 285 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *