Karamel Pekanneut Kaaskoek

Bestanddele
200g koekmeel
200g botter
225g ligte- sagte bruinsuiker
450g volroom roomkaas
2 teelepels (10ml) vanilla
3 ekstra groot eiers, geklop
Sap en gerasperde skil van 2 suurlemoene
2 eetlepels (30ml) gemengde speserye
300ml room
175g gemengde neute (eie keuse)
50g strooisuiker
Rou suikerboontjies

Metode
Voor verhit oond op 200 ºC. Voer 23cm losboomkoekpan uit met waspapier. Sif 175g koekmeel in ‘n bak en vryf 75g botter in tot dit soos fyn broodkrummels lyk. Roer genoeg water in om ‘n stywe deeg te vorm. Rol uit op meelbestrooide plank in ronde 23cm vorm en dikte om ¾ van die koekpan te vul. Verkoel vir 15 minute. Bak blind vir 10 minute, verwyder bakpapier en boontjies en bak vir nog 10 minute. Verlaag oond temperatuur na 180 ºC. Smelt die res van die botter en klits saam met die oorblywende koekmeel, strooisuiker, roomkaas, vanielje, eiers, suurlemoen (sap en gerasperde skil) en gemengde speserye tot romerig. Skep lepels vol op die koek en bak vir 1 uur. Verwyder van oond en laat heeltemal koud word. Verwyder van pan en plaas op ‘n bord. Klits room tot net styf en skep bo- oor koek. Sprinkel neute oor. Smelt bruinsuiker in ‘n pan tot dit ‘n donker karamel kleur het. Gooi egalig oor neute en laat set in die yskas vir ‘n wyle voor opdiening

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 828 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *