Kondensmelk beskuit

Bestanddele
1 liter lou water
20ml aktiewe droë suurdeeg
125ml suiker
2.5 kg koekmeelblom
10ml sout
250g margarien
1 blik kondensmelk
25ml suurlemoensap
2 eiers geklits

Metode
Voorverhit die oond tot 200 °C. Smeer 2 broodpanne. Meng die lou water, droë suurdeeg en 20 ml suiker. Voeg 500g. van die koekmeelblom by en laat staan vir 1 uur op ‘n warm plek. Meng die res van die koekmeelblom, deeglik daarin. Maak aan tot ‘n taamlike deeg en voeg nog ‘n klein bietjie louwarm water of meelblom by, indien nodig. Knie deeglik – maak warm toe en laat rys vir ‘n 1-2 ure. Druk die gerysde deeg liggies af en knyp ewe groot bolletjies daarvan af. Pak teen mekaar in die gesmeerde panne. Laat staan weer op warm plek en laat rys totdat dit dubbeld die oorspronklike grootte is. Bak die beskuit vir 20 min. by 200 °C. Verminder die hitte na 190 °C en bak nog 25 min.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,860 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *