Maklike Skons

Min of meer genoeg vir Ses skons

Bestanddele
1 koppie meel
2 teelepels bakpoeier
1 eier – vul die koppie verder met melk
½ teelepel sout

Metode
Meng alles deurmekaar en skep ‘n vol lepel in kolwyntjie pannetjies. Bak in oond op 180C tot gaar. (So 10 na 15 minute)

Wenk
Varieer deur of gerasperde kaas of geklopte biltong by die mengsel te voeg.

Om te toets of dit gaar is: druk liggies met jou vinger op die skons en dit sal weer terug spring.

Of toets met n toetspen, tande stokkie of skerp mes.

As die toetspen skoon uitkom is dit gaar.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 51,561 times, 15 visits today)
Advertisements

13 thoughts on “Maklike Skons”

  1. Teen 180C
    180C is die gemiddelde bak temperatuur om te gebruik indien n resep dit nie aandui nie.
    Om te toets of dit gaar is: druk liggies met jou vinger op die skons en dit sal weer terug spring.

    Of toets met n toetspen, tande stokkie of skerp mes.

    As die toetspen skoon uitkom is dit gaar.

  2. Om in by vir hoeveel minute teen 180C bak die skons en hoeveel skons lewer hierdie resep as ek in n kolwyntjiepan bak?

    1. Linda jy behoort so ses uit te kry afhangende van die groote van jou kolwyntjie pan, Bak so 10 to 15 minute

    1. Okkie Jansen van Vuuren

      Wanner jy skons bak en die bokant is nie plat nie, wat is die probleem?

      Daar is’n hele klomp moontlikhede
      Te veel bakpoeier
      Oond effens te warm
      Verkeerde pan
      Raad

      Sit ‘n knypie Koeksoda in die mengsel (Dit bedaar die bakpoeier effens en help sommer sooibrand voorkom)

      Maak jou oond oop en sodra die tempratuur liggie aankom sit die pan in en maak toe ( dit verlaag die begin tempratuur ‘n paar grade)
      Moenie kolwyntjie panne geruik nie maar eerder ‘n klienkoekie pan (Dit laar die mengse toe om horisontaal en vertikaal te “groei)
      Hoop dit help en onthou koop maar klien bottersteentjie vir die smeer van die skons en tuisgemaakte JAM {fynkonfyt) werk beter as gewone konfyt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *