KARRINGMELK BESKUIT:

Met verguning van Vaal Venues

Betsanddele
9x250ml volkoringmeel
4x250ml koekmeelblom
45ml vlapoeier
25ml koeksoda
15ml kremetart
20ml sout
500ml suiker
6x250ml (1.5liter) karringmelk
500ml olie
60ml druiwe asyn

Metode
Voorverhit die oond tot 180C. Spuit twee groot broodpanne van 34x11x7cm met kleefwerende kossproei of smeer goed met botter of margarien. Sprinkel ‘n bietjie volkoringmeel op die boom en teen die kante van die pan. Sif die volkoringmeel, koekmeelblom, vlapoeier, koeksoda, kremetart en sout saam in ‘n groot mengbak. Voeg die semels wat in die sif agtergebly het, weer by. Voeg die suiker by meelmengsel en meng goed. Meng die karringmelk, olie en druiweasyn en voeg by. Meng goed deur met houtlepel. Skep in voorbereide panne en maak gelyk bo-op. Bak 1 uur lank of tot gaar en ligbruin van bo en totdat ‘n toetspen skoon uit die middel van die beskuit kom. Laat effens afkoel en keer uit of draadrakke om heeltemal af te koel. Sny in stukke en droog uit by 100C. Lewer ongeveer 110 stukke.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,437 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *