Kulsum se mahala masala aknie hoender (Maleise hoenderkerrie) ~ RSG

BESTANDDELE

1 hoender, in stukke gesny
2 eetlepels olie
1 teelepel leaf-masala
1 teelepel rooi-masala
1 teelepel breyani-mengsel
1 teelepel borrie
1 teelepel aknie masala (by alle Spars)
2 teelepels vars gemmer en knoffel
2 eetlepels vars koljander
10 wonderpeperkorrels
5 naeltjies
3 stokkies kaneel
3 kardemomsade
1 koppie suurmelk
2 Uie
1 tamatie
½ groen rissie
1kg aartappels, geskil en in blokkies gesny
2 koppies Basmatirys
1 eetlepel botter

METODE
Braai uie, tamatie en risse saam in ‘n groot kastrol.
Sodra die uie gaar is, gooi die res van die bestandele oor die hoender en voeg by die uiemengsel.
Voeg die Basmatirys en aartappels by.
Voeg sout en peper by.
Voeg water by, net genoeg om dit te bedek, saam met 1 eetlepel botter.
Kook op hoog vir 10 minute en dan op medium vir ‘n halfuur.
Die rys neem die geur aan van die speserye en hoender.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 354 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *