Maalvleis-en-pastagebak

Baie dankie Retha

Bestanddele
• 125 g spekvleis, gesnipper
• 500 g maer beesmaalvleis
• 2 uie, gekap
• 2 knoffelhuisies, fyn gedruk
• 1 groen soetrissie, gekap
• ‘n halwe pakkie bruin uiesop
• 1 blik (410 g) gekapte tamaties
• 500 ml beesvleisaftreksel
• 125 ml blatjang
• Sout, peper en suiker na smaak
• 500 g pasta (macaroni of penne)
• 375 ml gerasperde kaas
• 375 ml vars broodkrummels
• 60 ml gesmelte botter
• 45 ml vars pietersielie, gekap

Metode
Braai die spekvleis in ‘n swaarboompot tot gaar. Voeg die maalvleis by en braai tot bruin. Braai die uie, knoffel en soetrissie in ‘n pan tot sag. Voeg by die maalvleismengsel en sprinkel die uiesop oor. Roer deur, voeg die tamaties, aftreksel en blatjang by en laat deurkook. Geur met sout, peper en suiker en laat prut tot geurig (die vleis moet nog lekker souserig wees). Kook intussen die pasta volgens die aanwysings op die pak tot gaar, maar steeds ferm.Voorverhit die oond tot 180 °C. Meng die pasta liggies met die vleismengsel en skep in ‘n groot oondbak. Meng die kaas en broodkrummels met die pietersielie sprinkel bo-oor. Bak vir 30 — 40 minute tot goudbruin. Sit warm voor met slaai.

Genoeg vir 12 mense.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,027 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *