Outydse Karringmelk Beskuit (Retha Liebenberg)

Bestanddele
1.5 kg Bruismeel
500 ml Suiker
500 ml Karringmelk
10 ml Sout
500 g Botter
3 Eiers Geklits

Metode
Meng die droë bestanddele en voeg die suiker by. Smelt margarine en voeg karringmelk by. Voeg die eiers by en klits tot goed gemeng. Voeg die droë bestanddele en meng tot sagte deeg. Maak balletjies, sit in panne en bak vir n uur lank in n matige oond (180). Verlaag die temperatuur tot 60 °C. Keer die brode uit en laat effens afkoel. Sny dit in vingers en pak op bakplate. Plaas die beskuit in die oond vir 4-6 uur tot heeltemal uitgedroog. Sit ‘n lepel in die oond sodat die lug kan ontsnap.Laat afkoel en bêre in lugdigte houers.

Wenk
Die beskuit kan ‘n rukkie op die tafel gelos word sodat dit effens kan rys voordat dit gebak word, dan is dit eers lekker.

Print Friendly, PDF & Email
Advertisements

6 thoughts on “Outydse Karringmelk Beskuit (Retha Liebenberg)”

    1. Verlaag die temperatuur tot 60 °C. Keer die brode uit en laat effens afkoel. Sny dit in vingers en pak op bakplate. Plaas die beskuit in die oond vir 4-6 uur tot heeltemal uitgedroog. Sit ‘n lepel in die oond sodat die lug kan ontsnap.Laat afkoel en bêre in lugdigte houers.

      Baie dankie. Ek het die resep aangepas

  1. Baie dankie! Het nou-net klaar gebak en is besig om dit uit te droog. Maklike en vinnige resep ??

  2. bja bja maklik…bekostigbaar……geen meer winkel boks beskuit vir my nie…..mag ek n wenk.met iemand deel??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *