KOFFIEKOEK TERT ~ Malinda van Deventer

1 kop.                        Suiker
1½ kop.                     Koekmeel
4 eetl.                         Melk
4 eetl.                         Water
2 eetl.                         Stork Margarien
3 teel.                         Bakpoeier
1 teel.                         Koffie poeier
¼ teel.                       Sout
1 teel.                        Vanilla
4                                Eiers
Klits eiers en suiker tot room en voeg vanilla by. Sif die droë bestanddele saam.
Verhit die melk, water en margarine. Voeg droë bestanddele by eier mengsel en roer liggies. Gooi die melkmengsel by en roer deur. Gooi in gesmeerde langwerpige pan en bak by 180° C. vir 25 min.
Kook die volgende stroop vir 5 min. terwyl die koek bak.
1½ kop.                     Kookwater
1 kop.                        Suiker
1 eetl.                         Vanilla
2 eetl.                         Koffie poeier
As die koek uit die oond kom, druk gaatjies oor die hele koek met ‘n vurk.
Gooi die warm stroop oor die koek en los om af te koel.
BO LAAG
1 blik                         Karamel  kondensmelk
1 houer                      Vars Room
1 pakkie                     Kits Botterkaramel Poeding
1 kop.                        Melk
Smeer die hele blik kondensmelk oor die afgekoelde koek. Klits die houer vars room tot begin styf word. Maak die poeding aan met die koppie melk en voeg by die room. Klits styf en smeer oor die kondensmelk
Strooi flake oor en verkoel in yskas
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,199 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *