MEELBLOMROLLETJIES


200 ml melk                                                                                   
500 ml koekmeel
100 ml water                                                                                 
500 ml witmeelblom
5 ml suiker                                                                                     
5 ml sout
7 ml droë gis                                                                                 
50 ml sagte botter
Wel melk met water en laat staan tot louwarm.  Strooi suiker en gis in, roer, bedek en laat staan tot skuimerig.  Sif meel en sout.  Vryf botter in.  Giet gismengsel in middel.  Knie baie goed tot glad en maklik hanteerbaar.  Voeg bietjie ekstra warm water by indien nodig.  Bestryk met olie.  Bedek en laat 90 – 120 min rys op warm plek tot verdubbel.  Knie af.  Verdeel in 12 stukke.  Vorm ronde bolletjies en rol liggies in ovaalvorms met koekroller.  Plaas op meelbestrooide bakplaat.  Maak ‘n diep duik met duim in middel van elk.  Rys 25 min in lou-oond terwyl oond warm word.  Net voordat dit bak, bestryk met melk en sif bietjie meel egalig bo-oor.  Bak 10 min by 220ºC.
Lewer 12 rolletjies.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 105 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *