MELKROLLETJIES


250 ml melk                                                                      
750 ml meelblom
10 ml botter                                                                     
5 ml kitsgis
5 ml suiker                                                                        
2 ml sout
Wel melk en voeg botter, suiker en sout by.  Roer om op te los en laat afkoel tot lou.  Meng meel en kitsgis.  Voeg melkmengsel by, meng goed en knie op meelbestrooide bord.  Voeg nog meel by indien nodig om ‘n hanteerbare deeg te maak.  Vorm ‘n bal, plaas in bak, bestryk bokant met olie, bedek en laat rys 1 uur op warm plek tot verdubbel.  Knie af en vorm 8 – 10 bolletjies/rolltjies of vlegsels.  Rangskik op geoliede bakplaat en bestryk bokante met melk.  Bedek liggies en laat 20-30 min rys.  Bak 10 min by 200ºC en dan 10 min by 180ºC.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 151 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *