RYP TAMATIEKONFYT

Bestanddele
2 kg ryp tamataies
kookwater
7,5 k wit suiker
37,5 ml suurlemoensap
gekneusde groen gemmerstukke

Steriliseer flesse.

Metode
Bedek tamaties met kookwater, laat staan 1 – 2 minute lank, trek skille af en weeg. Kap tamaties in blokkies. Pak die tamaties en suiker in lae in swaarboomkastrol, voeg die suurlemoensap by en verhit dit baie stadig oor lae hitte totdat die suiker gesmelt het, of laat staan dit oornag.

Verhoog hitte sodra suiker opgelos het en kook tot die konfyt stolpunt bereik het. Roer nou en dan sodat die konfyt nie aanbrand nie. Doen die pieringtoets. Skep konfyt in flesse, bedek met botterpapiersirkels wat in brandewyn gedoop is en verseël die flesse.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,238 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *