KANEELKOEK

BESLAG
50 g (60 ml) margarien                                         
125 ml witsuiker
1 eier                                                                          
250 ml koekmeel
15 ml bakpoeier                                                     
2 ml sout
125 ml melk                                                              
kaneelsuiker na smaak
STROOP
50g (60 ml) botter                                                  
250 ml witsuiker
1 blikkie (170 g) Ideal melk
Verhit oond tot 180ºC. Smeer pan met volume van 1 liter.
Verroom smeer en suiker.  Klop die eier by.  Sif die meel, bakpoeier en sout saam.  Roer die meelmengsel en melk beurtelings by die eiermengsel.  Skep die beslag in die tertbord.  Strooi kaneelsuiker oor.  Bak dit ongeveer 20 ‑ 25 minute tot gaar.
Berei die stroop terwyl die koek bak.  Verhit al die bestanddele saam tot kookpunt.  Giet die stroop bietjiesgewys oor die warm koek totdat alles geabsorbeer is.  Dien die koek louwarm op.
Lewer middelslag tert.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,035 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *