PATATKOEK

(HUISGENOOT WENRESEP)
500 ml suiker                                                           
375 ml sonneblomolie
60 ml kookwater                                                    
4 eiers, geskei
525 ml koekmeel                                                   
15 ml bakpoeier
5 ml fyn kaneel                                                       
5  ml fyn neutmuskaat
1 ml sout                                                                   
375ml geskilde, grofgerasperde patats
250 ml gekapte okkerneute                               
 5  ml vanieljegeursel
Vulsel en versiering:
60 ml botter, by kamertemperatuur
250 g (halwe pak) versiersuiker, gesif
125 ml fyn maaskaas
125 ml fyngekapte okkerneute en ‘n bietjie fyn kaneel vir versiering
Verhit oond tot 180ºC.  Smeer twee laagkoekpanne van 23 ‑ 25 cm deursnee, strooi ‘n bietjie meel in en skud die oortollige meel uit of bespuit die panne met kleefwerende sproei.
Klop die suiker en sonneblomolie tot romerig.  Voeg die kookwater by en hou aan klits tot al die water ingeklits is.  Roer die eiergele by. Sif die koekmeel, bakpoeier, kaneel, neutmuskaat en sout saam en roer dit by die suikermengsel.  Voeg die patats, okkerneute en vanieljegeursel by en meng.  Klits die eierwitte tot styf en vou dit liggies met ‘n metaallepel by die deeg in.  Skep dit in die panne en bak dit 25 ‑ 35 minute tot gaar.  Keer die koeklae op ‘n draadrak uit en laat dit afkoel.
Meng die botter of margarien en versiersuiker baie goed saam, die mengsel is droog.  Vou die maaskaas daarin net tot gemeng.  Smeer dit op elke koeklaag.  Plaas die koeklae op mekaar.  Strooi okkerneute om die rand en sif ‘n bietjie kaneel in die middel.  Hou die koek in die koelkas.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3,734 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *