ROLKOEK (GROOT)

 

 

200 ml strooisuiker                                   
5 ekstra‑groot eiers, geskei
5 ml vanieljegeursel                                 
200 ml koekmeel
3 ml bakpoeier                                            
 knippie sout
fyn appelkooskonfyt
Verhit oond tot 180C.  Smeer rolkoekpan wat nagenoeg 40 x 30 cm groot is, voer dit met waspapaier en smeer die papier ook.
Klits die strooisuiker en eiergele baie goed saam totdat dit dik is. Klits geursel by.  Sif koekmeel, bakpoeier en sout saam.  Vou dit met ‘n metaallepel in die eiergeelmengsel in.
Klits die witte tot styf, maar nie droog nie.  Vou dit ook liggies by die eiergeelmengsel in.
Sprei die beslag in die rolkoekpan oop.  Bak dit ongeveer 25 minute totdat dit begin verbruin.
Maak ‘n groot skoon doek klam en strooi witsuiker mildelik daarop. Keer die gaar, warm rolkoek daarop uit, verwyder die pan en trek die waspapier versigtig af.  Rol die koek so styf moontlik saam met die klam vadoek op, maar sonder om dit te breek.  Rol dit weer oop.  Smeer appelkooskonfyt oor die rolkoek en rol dit nou styf op, maar die keer sonder die vadoek.  Laat afkoel.
Lewer ‘n groot rolkoek.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,399 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *