2 Bobotie

Jan van Niekerk se Sondag Bobotie

1 kg Maalvleis
2 Groot uie, fyn gekap
15 ml Sonneblomolie
3 ml Fyn gemmer
5 ml Varsgemaalde knoffel
15 ml Seesout
30 ml Appelkooskonfyt
2 Snye brood
125 ml Water
2 Eiers
75 ml Melk
20 ml Kerrie
10 ml Borrie
5 ml Swartpeper
30 ml Suurlemoensap
15 ml Asyn
125 ml Sultanas in water geweek
6 Lourierblare
Bolaag:
125 ml Melk
1 Ekstr groot eier
5 ml Borrie
Metode:
Verhit die olie in ‘n swaarboompot en braai die ui 5 minute. Voeg die gemmer, knoffel en seesout by en braai 3 minute. Voeg die vleis by en braai 15 minute. Week die brood in die water, klits die eier en melk saam en meng met die brood. Voeg die kerrie, borrie en peper by die maalvleis en roer deur. Voeg die appelkooskonfyt by die brood en melkmengsel en voeg by die maalvleis. Voeg die suurlemoensap en asyn by. Dreineer die sultanas en roer dit by die gereg. Skep alles in ‘n bakskottel. Rol die lourierblare op en druk hulle in die vleis.  Bak in voorverhitte oond by 180°C vir 25 minute. Klits die eier melk en borrie saam en giet dit oor die gereg. Plaas terug in die oond en bak vir 30 minute. Bedien saam met rys. Lewer 6 porsies.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 316 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *