Hoofstuk 3 (Vleis) Biefstuk met Brood

Biefstuk met Brood

Neem ‘n stukkie beesvleis so groot soos ‘n hand, was en kneus dit. Sny nou diep kerwe daarin (nie dwarsdeur nie). Neem nou 1 koppie broodkrummels, 1 ui, ‘n bietjie pietersielie, sout en peper na smaak, en maak dit aan met een eier. Stop nou die kerwe in die vleis met die mengsel en bind die vleis goed vas met ‘n toutjie. Sit dit in ‘n pot met ‘n bietjie asyn en water, of in water (omtrent ‘n glasvol) waarin suurlemoen skyfies gesny is. Laat dit twee uur lank stadig stowe. Haal dit op ‘n skootel uit en versier met suurlemoen skyfies. Neem een lepeltjie meelblom of maizena, maak dit aan met ‘n kelkie vol wyn of asyn en ‘n lepel Worcester sous. Roer dit by die sous in die kastrol en laat dit ‘n paar minute kook. Haal die garedrade van die vleis af en gooi die sous oor die vleis.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 115 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *