Knoffelgegeurde vis met Tamaties en kapoktappels

Nog n resep van Jan van Niekerk

Jan sê hy het die resep van gebakte tamaties agter op die Sea Harvest vis pakkie gekry. 
8 Porsies Knoffel en Pietersielie gegeurde vis van Sea Harvest
5 Groot aartappels geskil en in blokkies gesny
3 ml Sout
3 ml Witpeper
3 ml Neutmuskaat
50 ml Botter
50 ml Melk
4 Groot Tamaties
3 ml Sout
3 ml Varsgemaalde swartpeper
30 ml Olyfolie
100 ml Gerasperde Cheddarkaas
100 ml Fetakaas stukkies
15 ml Basieliekruid
Metode:
Verhit die oond tot 200°C en bak die vis vir 20 minute.
Aartappels:
Plaas die aartappels in ‘n kastrol en bedek met water. Moenie te veel water ingooi nie. Voeg die 3 ml sout by en bring tot kookpunt. Kook die aartappels in die soutwater vir 20 minute en dreineer. Voeg die res van die bestanddele by en druk goed fyn met ‘n aartappeldrukker.
Tamaties:
Halveer die tamaties en rangskik in ‘n oondpan. Geur met die sout en peper. Sprinkel die helfte van die olyfolie oor die tamaties en sit die cheddar- en fetakaas op die tamaties. Sprinkel die res van die olyfolie oor die tamaties. Plaas die tamaties saam met die vis in die oond en haal na 15 minute uit. Sprinkel die kruie oor die tamaties en bedien saam met die vis en kapokaartappels.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 96 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *