Lekker ryk Outydse Ontbytskons

 

Nog n resep van Jan van Niekerk
3 k Koekmeel                                          
1 t Sout
4 t Bakpoeier                                           
2 E Suiker
2 E Vet
Geel van 2 eiers                                       
¼ k Melk
¼ k Water
Metode:
Sif die meel, sout en bakpoeier saam en voeg die suiker by. Meng deur. Werk die vet met jou vingerpunte in. Klits die geel van die eiers met die melk en water en voeg dit by die droë bestanddele. Meng dit, werk liggies-liggies met ‘n mes, sodat sodat die deeg nie gedruk of geknie word nie. Kee die deeg op ‘n plank uit waarop meel gestrooi is. Druk dit plat en deel dit op in kleiner dele. Sit die hopies deeg in gesmeerde kolwyntjiepannetjies. Die resep is genoeg vir 12 groot of 24 klein skonsies. Bak vir 15 minute in voorvewrhitter oond by 250°C. As jy nie van vet hou nie, of nie het nie, gebruik botter.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 252 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *