Outydse Stampkoring

Baie dankie vir jou reseo Jan van Niekerk…
375 ml Stampkoring
750 ml Water
5 ml Sout
20 ml Skaap- of varkvet (Varkvet is die lekkerste)
As jy varkvleis braai, hou daai vet wat uitbraai vir jou koring. Dis heerlik.
Metode:
Week die koring oornag in water. Dreineer die koring die volgende dag en spoel met skoon water af. Sit die koring in ‘n kastrol en voeg genoeg water by sodat die water 5cm bokant die koring is. Voeg die sout en vet by, as jy nie vet het nie, sit 50 ml botter in. Bring die koring tot kookpunt en verlaag die hitte. Prut vir 2 ure oor lae hitte. As dir koring droog raak, voeg ‘n bietjie kookwater by. Roer maar af en toe want koring brand maklik aan. Sit voor met lekker kerrie skaapafval.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,151 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *