Brandewyn Poeding

Dankie vir jou resep Okkie

Bestandele

5 ml koeksoda                                          
250 ml kookwater –
125 g (‘n halwe pakkie) ontpitte dadels, fyngekap      
125 g droëvrugte-koekmengsel
100 g glanskersies, gehalveer                          
125 g botter of margarien
250 ml geelsuiker                                      
2 eiers
375 ml koekmeel                                
‘n knippie sout
5 ml bakpoeier                                        
100g pekan- of okkerneute, grof gekap

Sous:
375 ml suiker                                          
250 ml water
15 ml botter                                          
5 ml vanieljegeursel
190 ml brandewyn

Metode
Stel die oond op 140 °C.
Spuit of smeer ‘n vuurvaste bak van 35 cm x 22 cm x 5 cm.  Los die koeksoda in die kookwater op en giet oor die dadels.  Roer deur en laat afkoel.  Roer die koekmengsel en kersies by. Hou eenkant.  Klits botter en geelsuiker saam tot romerig en klits eiers een-een by. Sif die koekmeel, sout en bakpoeier saam en roer geleidelik by eiermengsel. Voeg neute en laastens afgekoelde dadelmengsel by.  Meng goed.  Skep in voorbereide bak en bak sowat 50 — 60 minute. Maak intussen die sous wat dadelik oorgegiet moet word sodra die poeding uit die oond kom.

Vir die sous:

Meng suiker met water, bring tot kookpunt en prut sowat 5 minute.  Haal van stoof af.  Voeg die res van die bestanddele by en giet oor warm poeding sodra dit uit die oond kom.  Dien op met geklopte room.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,355 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *