KERRIEHOENDERKOLWYNTJIES

500 ml koekmeel                                      
2 ml sout

10 ml bakpoeier                                          
12,5 ml matige kerriepoeier
rooipeper na smaak                                  
140 g botter
250 ml gerasperde Cheddarkaas         
koue water
melk
Meng meel, sout, bakpoeier, kerriepoeier en rooipeper saam.  Vryf die botter in.  Voeg die kaas by en meng goed.  Roer die water bietjie vir bietjie by en vermeng dit met ‘n slaplemmes tot ‘n sagte deeg.  Rol die deeg uit, druk sirkels met ‘n koekiedrukker af en voer ‘n kolwyntjiepan daarmee uit.  Rol die res van die deeg dun uit en druk klein dekseltjies vir die kolwyntjies af.  Verf ‘n bietjie melk oor.

Vulsel:
37,5 ml botter                                              
60 ml koekmeel
1 x 410g blik sampioensop                      
melk
500 ml gaar hoender, in stukkies         
25 ml pietersielie, gekap
Smelt die botter en roer die meelblom by.  Voeg die sop by en roer melk geleidelik by om ‘n dikkerige witsous te vorm.  Voeg die hoender by en geur die vulsel met die pietersielie.
Skep die vulsel in die gevoerde kolwyntjiepan en plaas die dekseltjies bo-op.  Bak die kolwyntjies ongeveer 15 minute lank by 180ºC.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 123 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *