MIELIEPAPTERT

1 liter kookwater                                      
3 ml sout

420 ml mieliemeel
Vulsel:
250 g spekvleis                                            
150g (300ml) gekapte sampioene
25 ml olie                                                       
125 ml Cheddarkaas, gerasper
50 ml room                                                   
3 ml varsgemaalde swartpeper
knippie sout                                                 
50 ml olie
Gooi water en sout in kastrol en verhit tot kookpunt.  Voeg mieliemeel by, roer en laat dit met die deksel op prut tot ‘n matige stywe pap verkry word.  Skep pap in gesmeerde losboompan of vorm dit en laat dit koud word.
Vulsel:
Braai spekvleis tot bros, laat afkoel en verkrummel dit.  Soteer die sampioene in die uitgebraaide vet.  Voeg die olie by indien nodig.  Sny die koue pap horisontaal in 2 of 4 ewe dik stukke.  Smeer dieselfde pan of vorm weer met olie en plaas die eerste laag pap onderin.  Strooi een derde van die spekvleis, sampioene en kaas oor.  Sprinkel ‘n bietjie room, olie en geurmiddels oor.  Plaas volgende paplaag bo-op en herhaal die lae totdat die vulsel opgebruik is.  Hou bietjie kaas oor om bo-oor te strooi nadat die tert gebak is.  Bak die tert 1 uur by 160ºC.  Strooi res van kaas oor wanneer die tert uit die oond kom.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,130 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *