KONDENSMELK BESKUIT:

Bestanddele
1kg bruismeel
125ml suiker
500ml semels
250ml volkoringmeelblom
150ml sesamsaad
150ml sonneblomsaad
15ml bakpoeier
5ml sout
2 eiers, geklits
500ml karringmelk
397g kondensmelk
450ml botter gesmelt

Metode
Plaas droë bestanddele in ‘n mengbak en meng goed. Voorverhit oond tot 180C. Maak ‘n holte in die middel en voeg die eiers, karringmelk, kondensmelk en botter by en meng goed. Smeer 3 middelslag broodpanne met botter. Verdeel mengsel tussen panne en maak gelyk bo-op. Bak sowat 45 minute lank by 180C of tot goudbruin en deurgaar. Laat vir 5 minute in panne afkoel, keer versigtig uit en laat heel temal afkoel. Sny beskuit in vingers en pak effens uitmekaar op bakplate. Laat oornag in ‘n koel oond (60-70C) uitdroog. Plaas ‘n lepel in die oonddeur sodat die vog kan ontsnap.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 6,326 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *