Biltongslaai

Met vergunning www.egafrikaans.com

 
Slaaisous:
60 ml balsem-asyn
125 ml olyfolie
1 knoffelhuisie, gekneus
5 ml suiker of na smaak
5 ml Dijon-mosterd
1 stingel sprietui, fyngekap
sout en varsgemaalde swartpeper
Slaai:
250 g klam, baie dun gekerfde biltong
375ml gerasperde cheddarkaas
‘n verskeidenheid blaarslaai om die slaai op te rangskik
3 agurkies, gekap
2 hardgekookte eiers, in skyfies gesny
2 ryp avokado’s, in blokkies,besprinkel met suurlemoensap

Plaas al die bestanddele vir die slaaisous in ‘n skroefdekselbottel en skud goed. Hou in die yskas tot benodig.Plaas die biltong en kaas in ‘n bak en voeg genoeg van die slaaisous by om dit goed klam te maak.Bedek en marineer ten minste ‘n uur (of selfs tot ‘n dag lank) in die yskas.  Rangskik die blaarslaai op ‘n mooi groot plat slaaibord en pak die slaaibestanddele bo-op.Besprinkel liggies met van die slaaisous.Skep die gemarineerde biltongmengsel bo-op en sit die oorblywende slaaisous apart in ‘n klein bekertjie voor.   Sit dadelik voor.
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2,185 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *