Blitsige Gemmerbier

Met vergunning www.eposvriende.com

Bestanddele

1 Groot Emmer Met Deksel Wat Lugdig Sluit
7 X 750ml Louwarm Water (5¼ Liter)
4½ Koppies Suiker
10ml Jamaika Gemmer (Lennons Se Produk)
10ml Kitsgis (Korrelsuurdeeg)
28 Rosyne

Metode

1. Meng 10ml Suiker En Die 10ml Kitsgis In 125ml Louwarm Water. Laat
Staan Vir 10 – 20 Minute (Todat Dit Begin Gis).
2. Voeg Die Suiker By Die Louwarm Water In Die Emmer En Roer
Ongeveer 3 Minute (Totdat Suiker Gesmelt Het).
3. Voeg Die Jamaika Gemmer , Die Water-, Suiker- En Kitsgismengsel
(Nadat Dit Begin Gis Het) By Die Suikerwater En Roer Baie Goed. Voeg
Die Rosyne By En Roer Weer Deur.
4. Plaas Deksel Op Emmer En Laat Staan In Die Son Om Te Gis.
Persoonlik Laat Staan Ek Dit In Die Son Van So Ongeveer 10 Uur In Die
Oggend Tot 2 Uur In Die Middag. Dit Is Dan Gereed, Maar Smaak Verskil
En Dit Kan Langer In Die Son Gelaat Word Om Verder Te Gis. Onthou
Net Om Elke Nou En Dan Die Lug Uit Te Laat, Anders Skiet Die Deksel
Af En Jou Gemmerbier Is Daarmee Heen!
5. Gooi Die Bier In Houers En Plaas In Yskas Om Verdere Gisting Te
Voorkom.

Nota: 

Dit Is ‘N Heel Eenvoudig Resep En Baie Lekker. Ek Moet Egter

Erken Toe Ek Die Resep Die Eerste Keer Onder Oë Kry, Was Ek Baie
Skepties. Hoe Gebruik Mens Dan Nou Medisyne Om Gemmerbier Mee Te
Maak? Ek Het Dit Egter Probeer, En Die Resultate Was Verstommend.
Selfs Mense Wat Nie Graag Gemmerbier Drink Nie, Het Gesê Dit Is

Lekker. Behalwe Vir Die Suiker, Is Dit Ook Nie So Duur Om Te Maak Nie.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 324 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *