Cocktails

Alles in die lewe het ‘n oorsprong, maar partykeer baklei mense om hulle weergawe van die oorsprong as waar en korrek te verklaar. So is dit ook nie anders met Cocktails nie. Die oorsprong kanmoeilik bepaal word, en gelukkig ook so vir ons, want nou is hier ‘n paar interessante stories om te lees.
Gedurende die Revilisoeinere Oorlog in Amerika van 1763 tot 1810 het die Franse en Amerikaanse soldate gereeld besoek gebring aan die kroeg Hall’s Corner in New York. Daar het die kroeg dame ‘n drankie bedien wat sy Betsy’s Bracers genoem het. Amerikaanse soldate het gereeld hoenderhane gesteel by die Franse troepe. Nou is die storie onduidelik, maar lyk my die hane het saam met die manne gaan drink.
Elke keer as hulle Betsy’s Bracers gedrink het, het die Amerikaanse soldate geskreeu “Here’s to the divine liquor which is as delicious to the palate, as the cock’s tail is to the eye”, waarop die Franse soldate dan geskreeu het “Vive Le Cocktail”.
‘n Volgende storie is van ‘n ander kroeg ook in NY waar die kroeg eienaar stories aan die kliënte vertel het en ook sy mooi dogter daar laat werk het om guns te wen by sy kliënte. Peggy, die eienaar se dogter, het glo ‘n sterk en gevaarlike konkoksie gemaak, waarvan sy die resep geheim gehou het.
Peggy was verlief op ‘n matroos en toe hy eendag terugkom van sy ervaringe af het hy en sy geliefde vegtende hoenderhaan saam gehad. Die hoenderhaan se naam was Lighting. So het Peggy dan vir die matroos en die haan ja gesê. Die aand na die troue in die bed, toemaar ek weet, het Lighting gekraai (of het hy dalk gelag)  en een van sy stertvere het losgekom en in een van die drankies geval. Peggy was so opgewonde (oor ‘n haan se veer, ek glo nie) dat sy uitgeroep het Lighting het die drankie sy naam gegee “Cocktail”.
Maak nie saak waar die naam vandaan kom nie, Cocktails is en bly lekker. Ek het al gewonder wat ‘n goeie Afrikaanse naam vir Cocktails sal wees.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 123 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *