Dik Groentesop (1 groot Kastrol)

½ kg ‘Lean’ Maalvleis
½ kg ‘Chuck’ – blokkies gesny
1 Pakkie of Boksie 4 in 1 sopmengsel
1 kop fyn gesnyde seldery
½ kop fyn gesnyde pietersielie
1 groot gerasperde ui
2 groot gerasperde aartappels
1 groot gerasperde tamatie
1 kg gerasperde wortels
1 Blikkie boontjies in tamatiesous ‘Bakebeans’ (Om te verdik)
1 Pakkie groentesoppoeier aangemaak in 1 kop water (Om te verdik) sout en peper na smaak.

Metode:
1. Kook ‘chuck’, maalvleis, sopmengsel, seldery, pietersielie, uie, tamatie en wortels totdat die vleis sag gekook is. Die vleis kan vooraf ook sag gekook word vir ‘n rukkie. Hou die kastrol vol met water soos jy kook. (Sowat ‘n uur tot ‘n uur en half)
2. Gooi gerasperde aartappel by en kook tot sag saam met die res van die sop.
3. ‘Mash’ die ‘bakebeans’ fyn en gooi by die res van die sop en ook die soppoeier wat  aangemaak is met 1 kop water – kook vir nog so 20 min totdat alles deurgekook is. Gooi sout en peper by na smaak.
4. Die sop vries ook baie lekker en dit smaak altyd baie lekkerder as dit gevries was – weet nie hoekom nie.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 3,724 times, 2 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *