Suikermieliebredie

Bestanddele
25ml olie
1 ui, fyn gekap
500g maalvleis
5ml sout
2ml peper
1 vleisekstrakblokkie
225ml kookwater
2 aartappels, geskil en in blokkies
410g (1 blik) roomsoort suikermielies geroosterde tamatieskywe 

Metode
Verhit die olie in n swaarboomkastrol. Soteer die ui in die olie totdat dit ligbruin en deurskynened is. Voeg die maalvleis by en verbruin dit. Roer dit gereeld om sodat dit nie brand nie. Geur met sout en peper. Los die vleisekstrakblokkie op in die kookwater en voeg dit saam met die aartappel blokkies en suikermielies by die vleis. Plaas die deksel op en stowe dit 20-25 minute lank oor lae hitte. Roer af en toe om. Skep die bredie uit in n warm opskepskottel. Garneer die gereg met geroosterde tamatieskywe. Bedien warm. 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 119 times, 1 visits today)
Advertisements
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *