Bobotie in die Mikrogolf

Bestanddele
1 ui (geskil & gekap) 
30 ml botter 
7 ml sout 
2 ml borrie 
sap v. 1 suurlemoen 
1 kg gemaalde beesbinneboud 
150 ml sagte broodkrummels 
175 ml blatjang 
100 ml droÎ wit wyn 
50 ml fyn appelkooskonfyt 
100 ml melk 
2 eiers 

Metode
Mikrogolf ui + botter 4 minute oop by 100 % in ronde tertbak. (25 cm deursnee, 6 cm diep) Roer na eerste 2 minute. Roer kerrie, sout, borrie, en sap by. Voeg vleis by en roer liggies met vurk. Bedek en mikrogolf mengsel 5 min. by 100% krag. Roer goed om los te maak. Roer broodkrummels, blatjang en wyn by. Bedek en mikro 10 minute by 70% krag. Laat ‘n rukkie afkoel. Smeer fyn appelkooskonfyt bo-oor. Klits melk en eiers en giet bo-oor. Mikro sowt 25 minute oop by 50% krag tot eiermengsel gestol is. (Mens kan so vinnig dan in die gewone oond naby die rooster (gril) sit om bo-op mooi bruin te bak.) 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,755 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *