Hoofstuk 6 (Bredies) ~ Frikadelle en wingerdblare

Neem vleis, wingerdblare, sout, peper, neut, naeltjies, tiemie, ‘n sny witbrood en ‘n geklopte eier.

Maal die vleis en krummel die brood daarby. Voeg peper en sou na smaak by; ook die speserye en eier. Smeer elke blaar met vet of botter en sit op elkeen ‘n frikkadel.Bind dit toe met ‘n draad gare  en sit dit on ‘n gesmeerde kastrol of pan. ‘n Kastrol met ‘n deksel op is die beste.Bak die frikadelle maar nie te droog nie, Bedien die frikadelle met sous wat gemaak is deur ‘n klont botter in meelblom te rol en in die pan te roer. Die blare word saam met die frikadelle ge√ęt.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 289 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *