Hooftsuk 6 (Bredies) ~ Tamatiepastei

‘n driekwartpond (340g) pasteideeg., 1/4 pond (113g) macaronie, 2 eetlepels gekapte pietersielie, 2 eetlepels gekapte uie, 3 hardgekookte eiers, 1 ons (28g) botter, 1 ons (28g) meelblom, tamaties, ‘n groot koppie water, sout en peper.Breek die macaroni in duimlange stukkies, sit dit in kokende water met ‘n bietjie sout en kook dit tot dit sag is. Gooi die water af. Sit nou ‘n laag gesnyde tamaties in ‘n gesmeerde pasteiskottel, dan ‘n laag gekookte macaroni en dan ‘n laag pietersielie, uie, sout en peper. Herhaal to die skottel vol is. Sny dan die hardgekookte eiers in skyfies en sit dit bo-op. Smelt nou die botter in ‘n pan, roer die meelblom daarby en sit dit op die stoof.Roer dit tot dit mooi ligbruin is, voeg dan die water daarby en roer tot dit kook. Voeg nou sout, peper en ‘n lepel Worcestersous by en gooi dit ook in die pasteiskottel. Rol die deeg uit en sit dit oor die pastei. Versier dit met deeg. Smeer opgeklopte eier bo-oor en bak dit ‘n halfuur lank in ‘n warm oond. 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 163 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *