Hooftsuk 7 (Gebraaide Vleis) ~ Gebraaide Haas

Maak die haas mooi skoon en haal die lewer uit. Sny nou die vier pote by die eerste lit af, trek die vel oor die agterpote en trek die vel van die ore af. Sny die senings van die agterbeentjies af an steek dit agter die boudjies vas. Doen nou dieselfde met die voorbeentjies. Stop die haas met vulsel. Was en droog die haas goed af, besprinkel dit met sout en peper en sit in ‘n kastrol met ‘n koppie water.Laat dit stadig kook tot amper gaar. is en strooi dan ‘n bietjie meel en sout of ‘n bietjie botter en vet daaroor.Laat dit weer kook tot dit gaar is en voeg dan ‘n koppie kook of warmwater en ‘n bietjie asyn daarby vir sous. Moenie met ‘n vurk in die boudjies steek nie maar draai dit liewer met ‘n lepel om as dit braai.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 508 times, 1 visits today)
Advertisements

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *